Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Activiteiten en foto's

11 oktober 2013 - Voorbezichtiging van het vernieuwde publiekscentrum en de tentoonstelling Het Geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven van het Nationaal Archief. Ontvangst was met een hapje en een drankje en een korte toespraak van directeur Martin Berendse. 

28 februari 2013 - Bezoek aan de tentoonstelling Indianen, Kunst en cultuur tussen mythe en realiteit in de Nieuwe Kerk in Amsterdam met een rondleiding van Marlies Kleiterp en Birgit Boelens waar o.a. de Schaghen-brief uit 1626 te zien was, een van de topstukken van het Nationaal Archief. 

Opening De Prins en de Pasja, de Turkse ambassadeur Uğur Doğan en Martin Berendse, 22 maart 2012

22 maart 2012 - Opening van de tentoonstelling De Prins en de Pasja. De Turkse ambassadeur Uğur Doğan en Martin Berendse, directeur van het Nationaal Archief bewonderen de stukken met Ella van Mourik, conservator van de tentoonstelling.

Bezoekers bekijken documenten in de Verdieping van Nederland

22 maart 2012 - Opening van de tentoonstelling De Prins en de Pasja. Gasten van de opening buigen zich over de documenten in de Verdieping van Nederland.

Vriendendag KB en NA, lezing Machteld Maris, 17 mei 2011

17 mei 2011 - Op de gezamenlijke Vriendendag van de KB en het NA vertelde schrijfster Machteld Maris over haar boek 'Het Grote Geweldige Vrouwen Boek'. Daarna presenteerde ze de 'Grote Geweldige Vrouwen Quiz'.

CABR-Symposium, Margriet Vroomans interviewt Paul Hellman, 12 april 2011

12 april 2011 - Symposium: Slachtoffers in een daderarchief. Dagvoorzitter Margriet Vroomans interviewt journalis Paul Hellman over zijn boek 'Klein Kwaad'.

CABR-Symposium, Ad van Liempt presenteert de resultaten van zijn onderzoek, 12 april 2011

12 april 2011 - Symposium: Slachtoffers in een daderarchief. Ad van Liempt presenteert de resultaten van een onderzoek naar namen van slachtoffers in het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging.

Opening 'Oranje bitter, Nederland bevrijd', Peeters Sisters zingen, 27 april 2010

27 april 2010 - Opening tentoonstelling 'Oranje bitter, Nederland bevrijd!'. De Peeters Sisters zongen repertoir uit de jaren veertig, nummers van de Andrews Sisters bijvoorbeeld.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in